Jag är kristen.

Jag är kristen. Och stolt. Jag skriver det här pga en idiotisk artikel jag läste av en sverigedemokrat, som tycker att kyrkan bör förändras, bli mer svensk. Jag tänker inte ens dela artikeln, för den var skit.
Jag är kristen, jag tror på Gud, jag tror på treenigheten, jag tror på fadern, sonen och den helige anden, jag tror på Jesus, jag tror på under, jag tror på solidaritet, jag tror på medmänsklighet, jag tror på Guds planer och framförallt tror jag på kärleken.
 
Jag är stolt över den kyrka jag tillhör, och jag är stolt över den underorganisation jag tillhör, svenska kyrkans unga. Numera berättar jag med glädje att jag är kristen, jag skäms inte, och folk blir inte förvånade längre, de förstår att jag är en vanlig 21-åring ändå.
 
Jag tror på solidaritet. Ödmjukhet. Öppenhet, och en inkluderande gemenskap. Med Jesus i grunden och i centrum. Det är kyrkan och min krista tro iallafall. Jag önskar att allas lika värde får fortsätta att stå i främsta rummet, framför föreställningen om ett "mitt" och "ditt", kategorisering, och uteslutanden. Störst av allt är kärleken. Gud, du är kärlek, jag är trygg hos dig.
 
Jag ber, jag pratar med Gud, jag firar andakt, jag firar gudstjänst, jag är med i möten mellan människor och jag medverkar på kyrkliga tillställningar. Och jag är stolt. Jag är stolt över min tro, för det är en sådan stol del av mig. Jag identifierar mig så mycket mer kyrkan, så snälla, ta det inte ifrån mig. Snälla rasistiska krafter, låt kyrkan få vara en kyrka bestående av tro, kärlek, solidaritet, en öppen genemskap och medmänsklighet. En kyrkan full av möten och uppenbarelser, känslor och insikter, glädje och förtvivlan. En kyrka där allt i livet rymms, där alla i livet rymms. En tolerant kyrka, en förlåtande kyrka. En vacker kyrka.
 
Jag vet inte vart jag vill komma, jag önskar bara att folk förstod hur fantastiskt tro kan vara och att kyrkan inte bara handlar om att "värna om det svenska kulturarvet" eller att sitta på "en massa pengar" eller att det är gamla gubbar som sitter på höga hästar och käkar nattvard som om det vore choklad.
 
Kyrkan är Gud och Gud är kärlek.

Hela mig så blir jag hel

Åker tåg med Syster Sol i öronen och ser en gul lövskog fladdra förbi utanför. Löven börjar bli höstigt fina och jag tänker på en bok jag läste för länge sedan. "Det luktar höst och nya tag och nya tider" , eller något i den stilen. Och jag håller med. Nya tag och nya tider. Sitter och hoppas på att få ett jobb på ett lekland som ska öppna i Valbo. Skulle vara drömmen. Vill kunna checka av bostad jobb och katt nu dirr. Men tålamod tova, tålamod. Bostad har jag iallafall.

Jag är på G nu. Rimligt på G.

Misty DayBästa skådespelerskan, bästa karaktären, bästa serien. Dock inte bästa säsongen.
 
Nu när säsong 6 är ute så fan girlar jag så oändligt mycket och kollar upp allt jag kan om Lily Rabe. Åh jisses, är kär i henne.

RSS 2.0